Wat te doen in de omgeving


Onze gîtes zijn uw uitgangspunt voor een onbezorgde en ontspannen vakantie

 waar u zich snel op uw gemak zult voelen.

De Lot

Roc de Latge bevindt zich in de regio Occitanie (voorheen Midi-Pyrénées), in de Lot, het departement dat grenst onder andere aan de Dordogne in het noordwesten en de Aveyron in het zuidoosten. Het is één van de minst bevolkte departementen van Frankrijk en heeft een oppervlakte ter grootte van de provincie Noord-Brabant, maar dan met slechts het aantal inwoners van een stad als Breda.

Met meer dan vierhonderd “monuments historique classés”, kastelen, burchten en andere geschiedkundige  locaties, is het departement Lot van belangrijke historische waarde.

De prachtige grotten van Gouffre de Padirac of Peche Merle, het na Lourdes meeste bezochte Franse bedevaartsoord Rocamadour en het pittoreske Saint-Cirq-Lapopie behoren tot menig top tien lijstje van meest interessante hoogtepunten van deze streek.


Onze regio staat ook bol van de (zomerse) activiteiten, voor jong en meer op leeftijd.

Aangezien wij ons op de grens van de Lot en de Dordogne bevinden, bereikt u binnen een uur rijden een diversiteit aan toeristische attracties in beide departementen. Terugkerend van een actieve en enerverende dag komt u weer “thuis” in de Lot waar u de rust tegemoet rijdt.


Eten en drinken

In elk seizoen wordt er in de omliggende dorpjes wel iets leuks georganiseerd. Een gezellige brocante een vide-greniers (rommelmarkt) maar ook het internationaal bekende blues festival van Cahors www.cahorsbluesfestival of het filmfestival van Gindou www.gindoucinema.


Het spreekt voor zich dat u ook op culinair vlak, voor ieders budget, tal van mogelijkheden zult aantreffen. Niet alleen in Cahors, de hoofdstad van de Lot, maar verspreid over de hele regio. En speciaal in de zomermaanden zijn er de “marché nocturne”, de avondmarkten waar lokale producenten hun producten verkopen die u ter plaatse kunt nuttigen. Lange tafels met banken worden dan ter beschikking gesteld en met live gezongen Franse chansons geniet u, onder genot van een goed glas, van een onvergetelijke avond.


De Vallei van de Lot staat volop beplant met Malbec, de druivensoort lokaal genoemd als Cot, die de basis vormt voor de prachtige, volle en dieprode Cahors wijnen die uitstekend passen bij lokale gerechten waarvan de canard (eend) en de truffel één van de bekendste zijn.


Enkele aktiviteiten:

U kunt hier, naast alle voornoemde activiteiten, paragliden, een ballonvaart maken, parachutespringen, karten, een rondvaart- of kanotocht maken op de Lot en Dordogne of naar een avonturen- of attractiepark.

Mountainbikers kunnen genieten van de vele parcours die zijn uitgezet. Ook zijn er vele mogelijkheden voor sportvissers en is de omgeving perfect voor afwisselende wandel- en of fietstochten of paardrijden.Golf-liefhebber?

Een golfbaan (18holes) is 35 minuten van ons verwijderd.


Meer informatie over activiteiten in de Lot:  www.tourisme-lot.com

of neemt gerust contact met ons op voor nog meer informatie.


Welkom

Onze gîtes

Prijzen/Contact